Att matcha

I höst jobbar jag med sociala medier på ett företag som heter Samjobb. Vi levererar bland annat tjänsten Rusta och matcha till Arbetsförmedlingen. Rusta och matcha är ett av arbetsförmedlingens sätt att försöka hjälpa människor att hitta arbete. Jag pratar lite om Rusta och matcha i den här filmen:

Jag tänkte skriva lite om ordet matcha. Det betyder ungefär att något passar ihop eller att hitta några saker eller människor som passar ihop. Om du matchar kläder hittar du kläder som passar. Om ett kärlekspar matchar betyder det att personerna passar med varandra. Om du matchar en person med en arbetsplats betyder det att du hittar ett passande arbete för den personen. Det är det arbetsförmedlingen menar med att matcha.

Det finns många företag som jobbar med matchning. De ska vara en kontakt mellan arbetsgivare och människor som vill jobba. Matchningsföretaget har nätverk inom en eller flera branscher. Personer som söker jobb kan få hjälp att få kontakt med arbetsgivare i företagets nätverk. Arbetsförmedlingen jobbar själva inte mycket med matchning. Det är framförallt andra företag som jobbar med matchning åt Arbetsförmedlingen.

Jag blir nyfiken på hur det här fungerar i andra länder. Berätta gärna i en kommentar 🙂

Jag kommer att sända live på Samjobbs YouTube-kanal. Jag kommer ta upp saker som handlar om att söka jobb och arbetsmarknaden. Idag klockan 15.00 kommer jag prata mer om matchning. Välkommen att titta om du vill!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s