Nu går jag (uttryck och slang)

Olika sätt att säga ”nu går jag” när du till exempel går hem från jobbet

De här uttrycken är mer eller mindre vanliga men jag hör de ibland i alla fall

  • Nu går jag.
  • Nu drar jag.
  • Nu sticker jag.
  • Nu pyser jag.
  • Nu beger jag mig. (ett lite formellare ord som ibland används i vardagssituationer).

När jag hade ett jobb med lite tuffare jargong sa folk ibland ”nä, nu skiter jag i det här” när de skulle gå från jobbet.

Jag har ibland hört: ”nu överger jag skutan” men det är nog inte så vanligt.När flera personer ska gå tillsammans har jag ibland hört ”nu lyfter vi”. Jag och mina kompisar brukar säga: ”nu gick vi” i preteritum fast vi menar ”nu går vi”.  Jag vet inte om andra säger så. De här exemplen är mer för att visa att människor alltid leker med språket och du kan höra många olika uttryck för samma sak. Om du är länge på samma plats, t ex ett jobb, kan du lära dig hur folket som jobbar där pratar.

Ett gammaldags uttryck är ”jag bjuder er adjö”, ett artigt sätt att säga hejdå. Jag har en kollega som säger det på skoj.

En kommentar på “Nu går jag (uttryck och slang)

  1. Alla dessa uttryck känns väldig lika med mitt språk persiska. De är mycket vänliga talspråk i våra vardagsliv särskilt det här uttrycket som man säger nu skiter jag i det här haha och det är ju oartigt eller det finns en likadan uttryck som säger vi på vår vardagsliv efter avsluta jobbet det e så ” nu fucka jag upp jobbet får idag hihi jag vet inte om det betyder nåt på svenska men det är ju ännu oartigare än det nu skiter… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s