Ett kort samtal på gården

Lite småprat med min granne och hennes dotter

Jag gick och handlade mat alldeles nyss. Då träffade jag min granne och hennes dotter på gården. De kom från dagis. Flickan cyklade trots att det är snö och slask på marken. Jag känner dem ganska bra för att vi brukar vara barnvakt åt flickan. Vi småpratade lite om ditt och datt.

Så kom min granne på att hon lånat en bok för längesen. Jag hade helt glömt bort det. Det är diktsamlingen Vitsvit av den svenska poeten Athena Farrokhzad. Om jag får tillbaka boken ska jag göra en liten youtubefilm om den. Det är en fin och känslosam bok som handlar mycket om Athenas föräldrar.

Mycket mer hann vi inte prata om. Det är ganska kallt och ruggigt idag så det var inte läge att stå och prata någon längre stund.

Bra ord:
ditt och datt = allt möjligt, olika saker (men kanske inte så viktigt)
komma PÅ = plötsligt komma ihåg, plötsligt minnas
det var inte läge = det passade inte

Annons

2 kommentarer på “Ett kort samtal på gården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s