Gröna fingrar och gula citroner

En mogen citron på en planta som står i ett fönster.

Att ha gröna fingar

Att ha gröna fingrar betyder att man är duktig på att odla och ta hand om växter. Det är ett uttryck. I min familj är det inte jag som har gröna fingrar utan min fru. Kanske min son kommer ärva denna egenskap. Det är de som har tagit hand om citronplantan på bilden som nu bär frukt. Citronerna smakar riktigt gott. Vi har skördat en 7-8 stycken så här långt. Vi har gjort citronvatten och pressat över fisk och pannkakor. Citronens syrliga saft passar till många olika saker.

Jag pysslar hellre med mina skivor så jag får skryta med min citrongula vinylutgåva av Beyonce’s senaste skiva Lemonade.

Till höger en gul vinylskiva. Till vänster omslagsfotot till Beyoncés skiva Lemonade
Beyoncé | Lemonade

Citronlemonad är för övrigt en fantastiskt god dryck som jag ibland gör själv. Om vi får fler citroner till våren kanske jag blandar till en uppfriskande lemonad.

Annons

4 kommentarer på “Gröna fingrar och gula citroner

  1. Vi använder nästan samma uttryck i mitt mådersmål men ”en grön hand” iställat för ”fingrar”.
    Jag har planterat ett frö 2 år sedan, och nu är mitt älskade citronträd 1 meter långt men bär inte frukt ännu! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s