Stampens Café

Depåstopp mellan nattpass och dagpass på Stampens Café

Jag pratar om platser med mina elever. Platser kan vara viktiga för oss på olika sätt. En plats kan väcka känslor och minnen till liv. Vissa platser är bara vackra och trivsamma.

Caféet på bilden påminner mig om en speciell tid i livet. Jag hade precis läst färdigt på lärarprogrammet och hade fått mitt första vikariat på Abf Vux som Sfi- och mattelärare. Jag visste inte om jag skulle få fortsätta på Abf så samtidigt tog jag arbetspass på mitt extrajobb. Det var ett lagerjobb på Fraktkedjan i Mölnlycke. Därför jobbade jag ibland dubbla pass. Jag började ca nio eller tio på kvällen på lagret och slutade kl 6.00. Sen åkte jag till skolan och började min lektion klockan 9.00. Ibland åt jag frukost på Stampens Café. Det ligger precis vid hållplatsen Ullevi Norra nära Abf Vux i Göteborg.

Det var förstås ganska galet att jobba både natt och dag samtidigt. Som tur var fick jag ganska snabbt förlängt vikariat på Abf Vux så jag kunde tacka nej till nattpassen. Men det är en rolig tid att se tillbaka på

(ett depåstopp är när racerbilar under ett formel 1-lopp tar en snabb paus för att fixa däcken och andra saker som behöver service. Man kan använda det som uttryck för en kprt paus mellan två saker)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s