Flanera i Jönköping

Flanera – att promenera planlöst

Att flanera betyder att promenera omkring utan någon speciell plan. Oftast tänker man nog på en stad när man säger flanera. I naturen promenerar eller vandrar man. Min svärmor och svägerska bor i Jönköping. De bor lite utanför centrum. Så jag har inte varit jättemycket i själva staden. Igår tog jag chansen och promenerade runt lite i Jönköping. Staden är vackert belägen precis vid Vättern.

20180402_123650.jpg

Det som går ut i vattnet är en vågbrytare tror jag. Den syns bakom småbåtshamnen på bilden nedan också. Där fanns bänkar och många människor satt och solade. Jag satt och tjuvlyssnade lite på två äldre män som pratade om gamla tider. Jag skrev ner lite vad de pratade om här.

20180402_123512.jpg

En person som flanerar kallas en flanör. Den här flanören avslutade promenaden med en liten avstickare till Tändsticksområdet som ligger nära Jönköpings resecentrum. Där finns det många butiker, caféer, gallerier, verkstäder och olika kulturella verkstäder. Nu var allt stängt men det är ett mysigt område. Ett tips om du besöker Jönköping.

20180402_125300.jpg

Du hittar lite fler bilder från min promenad på min insta.

Du hittar en gammal promenadtext här. Var tycker du om att promenera?

Annons

En kommentar på “Flanera i Jönköping

  1. Har varit flera gånger i Jönköping. Jag tycker om det här staden ännu kanske mer än Göteborg och Stockholm eftersom det känns att det finns en väldigt lugnande stämning och har den bra geografisk läge i staden Jönköping än andra städer. Det här egenskapen ingen stan i Sverige kan ha förutom Jönköping, som ett hjärta för kroppen tycker jag!
    Vem vet kanske nån gång i framtiden skulle jag få chansen att flytta dit härifrån. 🙂
    Tack för bloggen/Hälsningar Esan

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s