Fynd på antikvariat

att köpa böcker på måfå

Igår skrev jag om min barndoms böcker. Just nu läser jag en bok som heter Heja Masthugget.  Jag köpte den på ett antikvariat. Jag blev nyfiken för att min bror bor i Masthugget. Det är ett område i Göteborg som ligger precis bredvid Majorna där jag bor. Boken utspelar sig på 1930-talet. Det handlar om en pojke som växer upp i Masthugget. På baksidan står att den är självbiografisk. Det betyder att den handlar om författaren själv.

Det är lite roligt och intressant att läsa för att den handlar om platser jag känner till. Annars är det ingen stor läsupplevelse. Men vissa scener i boken är roliga och fina. Till exempel när pojken drömmer om att bli tillräckligt gammal för att få ha långbyxor. Eller hur speciellt det är för honom när han en dag går och fikar med sin mamma inne i centrum. Mamman vill till och med att han ska säga ”du” och inte ”mamma” till henne.

Man kan läsa av olika anledningar. Den här boken läser jag mest för att jag vill lära mig någonting. Andra böcker läser jag för den litterära upplevelsen.

Vad läser du och varför?

Annons

En kommentar på “Fynd på antikvariat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s