Läslust #1 | Att hitta böcker.

Att hitta böcker och texter man vill läsa

Jag vill verkligen uppmuntra alla som lär sig svenska att läsa på svenska. Att läsa är ett SÅ bra sätt att lära sig både ord och grammatik. Läsning ger dig automatiskt repetition av allt du redan kan. Och du lär dig nya saker också. Man ser ord i nya uttryck och sammanhang. Man ser olika sätt att bygga meningar.

Men det kan vara svårt att veta vad man ska läsa. Det kan vara svårt att hitta texter på rätt nivå. Och det kan vara svårt att hitta texter som man gillar att läsa. Om man inte har läst mycket tidigare kan det vara svårt att börja. Men det är värt det. Därför försöker jag skriva om läsning här på bloggen ibland. Jag hoppas att jag kan inspirera några att läsa mer. Jag har skrivit lite här, här, här och här.

Jag läser olika sorters böcker och texter för att hålla läslusten vid liv. Jag tycker om att blanda romaner och poesi. Jag läser olika politiska bloggar och artiklar ibland. Jag tycker det är roligt att läsa barn- och ungdomsböcker för min son. För mig personligen är det lättare att hålla intresset vid liv om jag hittar olika berättelser, ämnen och författare.

Men ibland är det roligt att läsa mycket av samma författare. På bilden ser du tre böcker av min svenska favoritpoet Birgitta Lillpers. Hon skriver fantastiska romaner också. Jag läste nyligen boken i mitten för andra gången.

Berätta gärna vad du läser just nu? Vad skulle du ge för tips till någon som vill läsa men har svårt att komma igång?

Annons

2 kommentarer på “Läslust #1 | Att hitta böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s