Filosofisk läsglädje

Att läsa inom ett nytt fält

Jag studerade filosofi i två år. Det var en period av stor läsglädje. Det var som ett äventyr. Vi läste många svåra texter på både svenska och engelska. Det var gamla texter och nya texter. Jag lärde mig många nya ord och begrepp. Först kändes det nytt och främmande. Men sen blev jag vän med sättet att skriva och tänka. Det var roligt.

Ett exempel är när jag skulle skriva C-uppsats. Det är en ganska lång text man skriver för att få betyg. Jag skrev om begreppet ”skönhet”. Jag var lite stressad och behövde läsa en bok snabbt. Så jag läste nästan hela på en dag. Det var häftigt att bara trycka i sig en hel bok om ett nytt ämne inom filosofi. Det hade jag inte kunnat göra när jag var nybörjare.  Jag berättar lite om det i den här videon. Jag gjorde den för ett tag sen.

Har du några läsäventyr att berätta om?

Annons

3 kommentarer på “Filosofisk läsglädje

 1. Ditt läsäventyr är otroligt! Den där tjock blå boken läst på en dag!
  Stackars ögon! ( kan man säger det? Eller stackars bara i Singular som „stackars han“?)
  Mina nya läsäventyr är böcker på svenska.
  Mina barnbarn tycker om Lasse Maja Detektivbyrå av Martin Widmark på tyska.
  Jag har köpt „Campingmysteriet“ eftersom vi vill snart resa till Sverige med husvagn.
  Det är roligt att läsa barnböcker på svenska.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s