Första vårdagen – mycket folk på stan.

Mingelpromenad i Majorna och Linnéstaden

Igår kändes som den första riktiga vårdagen i Göteborg. Det var varmt i luften. Många människor var ute och promenerade eller satt på uteserveringarna. Människor såg glada och öppna ut. Det brukar bli så när värmen och solen kommer.

Jag skulle träffa några kompisar på Gyllene Prag. Det är en tjeckisk restaurang i Linnéstaden. Vi skulle ta en öl tillsammans och fira en av killarnas födelsedag. Jag behövde äta innan så jag köpte en pizza. Jag satte mig på en gräsmatta i en park i Majorna. En barnfamilj från min gård passerade och hälsade. Två pensionärer gick förbi och ropade ”det ser gott ut!”. Sen kom en man som bor i närheten av mig. Han hälsade och sa:

Spiders spelar på Bengans, ta pizzan och följ med!

– Jag kommer om jag hinner, sa jag.

Bengans är en anrik skivaffär som ligger i Majorna. Ibland spelar band där. Medan jag åt upp min pizza passerade en av musikerna i det svenska bandet Graveyard. Han skulle nog också till konserten. I gräset bredvid låg ett barn i gräset bland blommorna. Hennes mamma fotade henne.

Jag gick in på Bengans en sväng. Det var fullt av folk. Jag hade inte tid att stanna men lyssnade på en låt. Det visade sig att min granne spelar bas i bandet. Så här lät det

Sen promenerade jag vidare. Nere på Linnéstaden träffade jag min gamla vän Anna. Vi slog följe en bit och pratade om vad som hänt sedan sist. Jag sade hejdå till henne och sprang genast på min kollega Gary från Angeredsgymnasiet.

När jag kom fram till restaurangen stod en gammal jobbarkompis från Liseberg där. Han skulle också till Gyllene Prag med sin mamma. Han berättade att han tränade ungdomar i amerikansk fotboll. Jag tänkte att jag kanske kan skriva ett blogginlägg om det i framtiden.

Det blev en riktig mingelpromenad och det kändes som en fin start på våren. Om inte snön och kylan kommer tillbaka igen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s