Att få kontakt med folk #1

går det att prata med svenskar?

I Träna svenska pratar många om hur man ska få kontakt med svenskar. Jag har tänkt mycket på det och pratat med mina kompisar om det. Det pratas om det i nyheter och folk skriver om det i tidningen också. Många tycker vi är svåra att prata med. Det kanske är så. Jag vet inte riktigt.

Jag tänkte i alla fall göra några videor om det här. Min tanke är att det är lättare att få kontakt om man är nyfiken på vad folk gör, är intresserade av och gillar. Och det hjälper att ha koll på saker i samhället och kulturen. Och då menar jag inte saker som ”i Sverige är det viktigt att komma i tid”. Jag menar att det är viktigt att veta vem Ernst Kirschsteiger är och att Let’s dance har börjat på Tv4. Såna saker. Sånt som folk pratar om. Exakt vad folk känner till beror förstås på situationen. Jag börjar bli gammal så jag vet inte vad ungdomar är intresserade av. Jag vet bara vad 12-åringar är intresserade av genom min son. Det bästa är förstås att prata med folk och fråga mycket.

Det här är första videon. Den blev ganska pladdrig (jag pratar mycket). Men jag hoppas att jag kan få tankar från er som läser och lyssnar. Jag tycker inte det borde vara omöjligt att fler människor får kontakt med varandra. Vad tror ni?

Annons

En kommentar på “Att få kontakt med folk #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s