Att lära sig ord och uttryck

Ord och uttryck – spännande men svårt

Ibland har min somaliska kollega Fadumo tid att lära mig lite somaliska. Idag visade hon filmer på somaliska sång och teater. Hon förklarar uttrycken de använder. Många gånger är det svårt att förstå. Det är svårt att förstå varför orden tillsammans får en viss mening. Jag kanske förstår orden i uttrycket. Men jag förstår inte varför de får en ny mening tillsammans. Jag tycker det är spännande. Men det är också jobbigt ibland. Det känns som jag aldrig kommer kunna förstå somaliska. Det finns för många uttryck. Det tar aldrig slut.

Har du samma känsla när du tränar svenska?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s