Läslust #7 – på jakt på biblioteket

På jakt efter något nytt att läsa

Jag läste nyss ut De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av författaren Johannes Anyuru. Jag kanske skriver om den senare. Men idag kände jag för att läsa något nytt. Jag gick till biblioteket. Ibland är det svårt att hitta böcker. Det måste vara något som passar just då. Man måste vara på humör för en viss bok. Om man läser en bok vid fel tillfälle kanske man inte kan uppskatta den. Även om boken är bra.

Jag tittade lite på de nya böckerna som stod framställda. Jag brukar kolla om jag känner igen några författare. Eller om några titlar låter spännande. Eller kanske är det en bild som fångar mitt intresse.

Det blev en novellsamling av författaren Andrea Lundgren. Noveller är korta berättelser. Jag känner inte till författaren innan. Men jag tyckte titeln var väldigt fin. Fauna betyder djurliv. Oftast menar man vilka djur som finns i ett visst område. Nordisk fauna betyder alltså vilka djur som finns i Norden. Så tolkar jag det i alla fall. Vi får se vad berättelserna handlar om. Första novellen heter Fågeln som skriker om natten. Det låter spännande.

Jag lånade en diktsamling också. Den heter Åtel av den svenska poeten Jörgen Lind. Jag har läst honom tidigare utan att riktigt fastna för honom. Men det var något med de första dikterna som hade en fin rytm. Jag tänker att det är värt att ge det en chans. Vad betyder en åtel? Det är när man lägger ut kött i naturen för att locka till sig rovdjur och rovfåglar. Det kan vara för att man vill skjuta djuren. Eller bara för att man vill titta på dem.

Nordisk fauna och Åtel. Det blev ett djuriskt resultat på bokjakten 😅

ur Åtel av Jörgen Lind.jpg
Ett uppslag ur Åtel av Jörgen Lind

Har du lånat några nya böcker?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s