Studietips #2 | Lek med språket

Lek med språket på olika sätt

Jag textade en gammal film. Mitt tips i filmen är att använda svenska blandat med ditt modersmål. Jag menar att det är bra att använda de svenska orden så mycket som möjligt. Det är bra även när du pratar ditt modersmål med kompisar. Du kan till exempel använda substantiv på svenska. Det är roligt att blanda språk. Det blir en lek. Jag gjorde det mycket med en somalisk kompis förut. Vi blandade språkens grammatik också.

Jag tror allting som gör att du tänker på ditt nya språk är bra. Och jag tror att det är bra att leka och inte vara seriös hela tiden.

Hur gör du för att det ska bli roligt att träna svenska?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s