Hav eller sjö – var badar du helst?

Havsmänniska eller insjömänniska

– Jag är en havsmänniska.

Jag har hört det uttrycket ibland. Det betyder att man trivs bäst vid havet. Det kan också betyda att man helst badar i havet.

Motsatsen är en insjömänniska som helst badar i insjö. För många spelar det ingen roll men jag vet personer som bara badar i det ena. Havsmänniskor tycker ofta att insjöar är ofräscha med brunt vatten.

Jag badar helst i insjöar. Jag badade alltid i sjöar när jag var liten så jag är mer van vid det. Jag tycker det är lite jobbigt att det kan finnas brännmaneter. Men jag håller med om att saltvatten är fräscht. I havet är vattnet salt – saltvatten. I sjöar är vattnet sött – sötvatten.

Var badar du helst?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s