#rösta mer mänskligt

Initiativet #röstamermänskligt vill diskutera demokrati och mänskliga rättigheter

Min kompis och granne Sandra engagerar sig i initiativet #röstamermänskligt. De är ute på stan och diskuterar politik med människor. Du hittar dem ofta där partierna har sina valstugor.  Men #röstamermänskligt är inte knutet till ett speciellt parti. Jag frågade Sandra om vad de gör och varför. Fråga gärna om några ord eller meningar är svåra.

Vilka är ni?

– #röstamermänskligtstartades av några privatpersoner och numera står en rad ideella organisationer bakom. Initiativet vill verka för att få fler att rösta i valet och även fundera över vilka politiska partier som står för mänskliga rättigheter och vilka som inte gör det.

Varför har ni startat #röstamermänskligt

– Vi ser att demokratiska värden och mänskliga rättigheter inte längre är självklara i partiernas förslag och vi tror att det är viktigt att fundera på vilket slags framtid och samhälle partierna står för. Vi tror också att det är viktigt att påminna om att man som svensk medborgare har ett ansvar att rösta för att upprätthålla vår demokrati. Allas röst är viktig!

Var finns ni?

#röstamermänskligt finns över hela landet i små och större städer.

***

Du kan läsa mer om #röstamermänskligt här på deras hemsida.

Bilden kommer från #röstamermänskligts facebookgrupp i Göteborg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s