Kollar på en finsk serie

Jag försöker lära mig lite finska utan att studera

Jag vill gärna lära mig att tala finska. Min mamma är från Finland. Hon talade både finska och svenska när hon var barn. Hennes mamma var finsk och hennes pappa var finlandssvensk.

Jag har hört finska hela min barndom. Det har varit när finska släktingar och vänner hälsat på. Mamma har spelat finsk musik hemma.

Jag kan egentligen ingen finska alls. Bara några ord. Jag hoppas att jag kan lära mig det.

Just nu orkar jag inte studera. När jag har tid tittar jag på finska filmer och serier med undertexter. På det sättet hör jag uttalet och lär mig några ord. Det är ett sätt att värma upp. Vi får se när jag får tid att studera mer fokuserat.

Nu tittar jag på en serie som heter Karppi. Det är en deckare. Den är riktigt bra faktiskt. I julas hittade jag flera bra filmer. En riktigt bra film heter Den lilla sparven. Den kan jag rekommendera även om du inte är intresserad av finska språket.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s