Min fru har premiär ikväll… och jag är nervös.

Min fru har premiär och jag är sympatinervös.

Min fru jobbar som regissör på en liten teater i Göteborg. Fast de säger inte teater. De säger scenkonst. Det är ungefär samma sak. Gruppen heter Kurage och har sin lokal i Hagateatern på Järntorget.

Idag har de premiär. Det betyder att de spelar en ny föreställning för första gången. Föreställningen heter Slapstick och storhetsvansinne. Slapstick är sådan humor där folk trillar och slår varandra. Storhetsvansinne betyder att man tror att man är bäst.

Jag är alltid nervös när min fru har premiär. Jag brukade spela teater tillsammans med henne tidigare. Jag får samma känsla som när jag själv spelade teater förr i tiden.

Håll tummarna. Jag skriver mer om föreställningen när jag har tittat på den. I den här intervjun pratar min fru om föreställningen vid 1:35.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1142522

(Min fru heter Charlotta och är i mitten av bilden med lila kläder.)

 

Annons

6 kommentarer på “Min fru har premiär ikväll… och jag är nervös.

   1. Vad roligt att höra. Hur länge varar föreställningen? Jag är lite osäker på hur man ställer en sådan fråga. Här menar jag ”hur många dagar ska de ha denna föreställning?”. En annan fråga kan vara ”hur länge varar själva pjäsen?”. Vilken av de två frågorna syftar frågan ”Hur länge varar föreställningen?” på?
    -Masood

    Gillad av 1 person

   2. Man kan fråga: hur länge spelas föreställningen. Då menar man hur lång spelperioden är. Du kan fråga: hur länge varar spelperioden men det låter formellt. Jag skulle fråga ”hur lång är spelperioden” i så fall.

    Om du vill fråga om föreställningens längd kan du fråga ”hur lång är förestllningen”.

    Bra fråga 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s