Samtal med min granne Bobby

Lite småprat med min granne

Jag träffade min granne Bobby. Han bor några uppgångar bort från mig. Vi känner inte varandra bra. Men vi småpratar ibland. Jag var på väg till bageriet för att köpa bröd. Han kom från samma bageri med några påsar bröd.

Han berättade att han börjat på ett nytt jobb. Han har jobbat med datorer innan. Jag vet inte exakt men jag vet att han har kodat och jobbat med webbdesign. Nu har han börjat på ett nystartat företag. De ska göra digitala lösningar till företag. Det kan till exempel handla om hemsidor eller system för scheman och närvaro. Han ska jobba lite mer strategiskt nu. Inte koda och designa så mycket. Han ska mer komma med idéer och skisser som andra sedan gör färdigt. Det lät intressant. Vi skojade lite om dåliga system som tar tid att använda.

Sen berättade jag lite om mitt jobb. Jag sa att det var mycket repetition nu för att jag har många nybörjare. Vi pratade om att det är roligt när man märker att eleverna börja lära sig och gå framåt.

Det var ett trevligt litet samtal. Max 5 minuter. Sen fortsatte jag till bageriet och han hem för att fixa frukost.

***

 • Du kan skriva en sån här kort text själv för att träna.
 • Var texten svår? Jag tycker det är svårt att veta om en text är lätt eller svår.
Annons

2 kommentarer på “Samtal med min granne Bobby

 1. Det var en ganska lätt text, tycker jag. Men det var mycket användbara ord och fraser i texten. Att kunna många ord är en sak och att kunna göra meningsfulla, enkla och vardagliga meningar är en annan sak. Jag är kass på det senare.

  En fråga om texten:
  I stället för ”Han berättade att han börjat på ett nytt jobb” kan man säga Han berättade att han börjat ett nytt jobb. Alltså utan prepositionen på. Betyder de samma sak?

  -Masood A.

  Gillad av 1 person

  1. Så kass är du inte 🙂. Men det är sant. Det är svårt att göra vardagliga meningar.

   Man kan nog säga ”börjat ett nytt jobb” men det känns lite fel. Gissar att folk säger så ibland när de pratar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s