Att lyssna på uttal

Att träna sig genom att lyssna

Jag lyssnar på en föreläsning. Föreläsaren är en kanadensisk kvinna*. Jag tycker det är intressant att lyssna på hennes uttal. Mitt engelska uttal är okej. Men jag bryter tydligt på svenska. Jag försöker höra exakt hur hon uttalar.

Hon har en tydlig melodi. Hon går upp ibland (ljusare ton) när hon betonar ord. Det är ganska likt svenska men en annan meloJag tror att jag behöver träna min engelska melodi. Det skulle göra mitt engelska uttal mycket bättre.

Det är ett tips. Lyssna noga på hur svenskar pratar. Försök härma vår betoning och melodi. Jag tror du kan förbättra ditt uttal på det sättet.

*Föreläsaren är en Christine Pinsent-Johnson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s