En fin låt med Elina Ryd och Chapmans torg i Göteborg

Det klarnar sakta med Elina Ryd och en video inspelad på Chapmans torg i Göteborg

Jag lyssnade på Elina Ryd i går. Det var första gången för mig. Hon kommer från Göteborg tror jag. Jag gillar hennes musik. Den är romantisk och fin. Hon sjunger bra. Sen hittade jag den här videon. Hon går på Chapmans torg i Göteborg. Det är 10 minuters promenad från där jag bor. Jag vill berätta lite om Chapmans torg. Kolla på videon så hänger du med.

Till höger om tunneln där Elina går in på torget ligger Majornas bibliotek. Där brukar jag låna böcker till min son. Bredvid konditoriet ligger Restaurang Marsala. De har helt okej pizza och pasta till ett rimligt precis. Sen står det 30-årsjubileum. Det är en teater som heter Teater Sesam. Där spelas dock- och skuggteater. Jag och min fru jobbade där för längesen. Hon som driver teatern heter Nasrin. Hon kommer från Iran. Hon brinner för dock- och skuggteater. Gå gärna och titta på någon av deras barnföreställningar.

På Chapmans torg finns även en annan teater som heter Gest (Gothenburgh English Speaking Theatre). De spelar teater på engelska. Det finns även en annan restaurang på torget. Den heter Sing Sing. Där kan man sjunga karaoke. Han som har startat restaurangen heter Erik. Han driver flera restauranger i Göteborg.  Sing Sing är den senaste han har startat.

Efter Marsala gör Elina en piruett och sen fortsätter hon förbi Baloos livs, en liten mataffär. Affärens ägare brukar ge mat med utgånget datum till folkkök i Majorna. På folkkök kan alla som vill äta mat för en billig peng.

Sen fortsätter Alina över vägen och passerar ett café. Det heter Crippas Café. De säljer god och vegetarisk mat och har även öl och vin. Det är ofta konstutställningar där och ibland är det livemusik. Crippa är musiker och har också jobbat med ungdomar och musik i kommunen. Crippa spelar i två band som heter Attentat och Troublemakers. Här är en låt med Attentat

Direkt efter Crippas Café bodde en av mina bästa kompisar så jag har fina minnen av det kvarteret.

Sen hoppar Elina på cykeln. Om hon fortsätter över vägen och ner till älven åker hon först förbi Teater Smuts. Det är en liten teatergrupp. Lite närmare älven ligger en lagerlokal. Där kan man gå på punkkonserter ibland.

Chapmans torg ser ganska tråkigt ut. Men det finns mycket liv och kultur vid torget och i närheten. Jag har säkert missat något 😀

Berätta gärna om någon plats du också!

***

Det klarnar långsamt betyder att vädret blir bättre. Solen kommer fram. Det blir ljusare ute och himlen blir blå. Och är förmodligen en metafor för att situationen i allmänhet blir bättre.

Annons

6 kommentarer på “En fin låt med Elina Ryd och Chapmans torg i Göteborg

  1. Jag vill berätta om en plats från min barndom som jag tyckte om. Jag växte upp i en stad som ligger i en öken. Det var inte så mycket träd i staden. Men, det låg en gård nära vårt hus. Gården hette vetegården. Jag brukade gå dit ock leka med andra barn,särskilt under sommaren. I gården fans det en stor bassäng där man kunde bada. Jag tyckte allra mest om träden i gården. Det fanns bland annat några tallar, några vita mullbärsträd och ett aprikosträd. Jag brukade klättra i dem och leka där uppe vilket jag nu tycker var väldigt farligt. Jag besökte gården förra året. Bassängen och de flesta träden var borta. Det var knappt någon gård kvar.
    -Masood A.

    Gillad av 1 person

    1. Wow. Vad fint det låter! Är det okej om jag tar med din text som exempel på hur man kan berätta om en plats för mina elever? Det är precis det här jag försöker trycka på. Att en plats kan ge läsaren bilder och uttrycka känslor.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s