Ett dataspel, ett talesätt, ett skrivtips

Gräv där du står – Skriv om det i din närhet – ett exempel

med dataspel

Många tycker det är svårt att skriva. Vad ska man skriva om? Det kan vara svårt att hitta ämnen. Här kommer ett exempel. Det är också ett tips. Jag diskuterar lite mer efter exemplet.

Dataspelet Overwatch

Min son och hans kompisar gillar två dataspel mycket. De heter Fortnite och Overwatch. Man spelar mot andra på nätet. Ibland spelar man ensam. Ibland spelar man i lag

Ibland kommer nya saker till spelen. Spelen förändras. Det kallas uppdatering. Spelen uppdateras.

Nu kommer en ny karaktär / figur till Overwatch. Det kallas en hjälte. Fast min son säger ”hero” på engelska. Det är en stor grej för de som spelar. Idag kan alla testa den nya ”heron” i spelet. Hon heter Ashe och är som en amerikansk vilda västern-bandit ungefär. Det finns filmer där hon presenteras. Till spelen hör en historia.

***

Ett talesätt: Gräv där du står.

Det betyder att du kan leta i närheten. Du behöver inte gå långt för att hitta det du behöver. Det kan också betyda att du ska använda din kunskaper och erfarenheter. Använd det du har. Leta inte efter nya saker i onödan.

***

Ett skrivtips: Gräv där du står.

Jag tar mig själv som exempel. Jag försöker skriva på bloggen varje dag. Ibland tänker jag: vad ska jag skriva om? Då försöker jag hitta något i min vardag. Det kan vara något jag gör eller ser. Eller något som händer i min familj. Till exempel att det kommer en ny hjälte till Overwatch.

Så kan du också göra. Skriv om något i din vardag. Något du känner till väl.

Här kan du se introduktionsfilmen till Ashe:

Här kan du se henne i det faktiska spelet. Det kallas gameplay:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s