Mikael jobbar med film och källkritik

Jag träffade Mikael på vagnen | Att lära känna folk och sociala medier

Jag träffade en bekant på spårvagnen. Han heter Mikael. Jag tror vi träffades på något möte om barnens skola. Ibland hamnar vi på samma vagn.

Mikael jobbar med film. Han både gör och diskuterar film med ungdomar i Göteborgs kommun. Ungdomarna ska få en chans att vara kreativa. De pratar också mycket om källkritik. Meningen är att ungdomarna ska fundera på bilder och budskap de möter i olika medier.

Jag och Mikael är vänner på Facebook också. Han brukar dela intressanta artiklar. Senast delade han en artikel om åsiktsbubblor på sociala media. Det handlar alltså om hur folk bara läser och delar saker som bekräftar den egna världsbilden. Jag kommenterade Mikaels inlägg och nu kunde vi prata lite mer om det. Det är en fördel med sociala medier. Man kan hitta gemensamma intressen med människor man inte känner så bra.

Vad brukar du läsa på sociala medier?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s