Lite mer om att planera och bestämma tider

Några fraser för att bestämma tider

Några vanliga fraser för att bestämma en tid:

  • När ska vi ses?
  • Ska vi sätta en tid?
  • Ska vi spika ett datum?
  • Vad säger du om klockan 10?
  • Passar det imorgon?
  • Funkar det den 15e mars?
  • Är det okej om vi tar det nästa vecka?

Att bestämma tider är ofta som en liten förhandling. Man vill bestämma något snabbt. Men man vill också vara lyhörd. Kanske den andra personen har mycket att göra eller andra tider att passa. Därför kan det bli lite frågor och förslag fram och tillbaka. Det är ett sätt att visa respekt för att många är upptagna. Det är vanligt att ha många bollar i luften. Det betyder att man har ansvar för många olika saker.

***

Det regnar snöblandat regn i Göteborg idag. Stora våta snöflingor. Det var packat på spårvagnen på min hållplats. Folk trängdes. När spårvagnen passerar centrum blir det lugnare. Många stiger av i centrum. Jag fortsätter förbi centrum en bit åt nordost.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s