Vad gör du en vanlig dag #5 | Kvällsrutiner

Vad har du för kvällsrutiner

Med kvällsrutiner menar jag saker du gör sent på kvällen innan du går och lägger dig, innan du somnar. Någon kanske läser eller kollar på tv. Någon går bara och lägger sig. Någon lägger sig tidigt. Någon lägger sig sent.

(Att blogga är ett bra sätt att träna på att berätta. Igår hade jag kontakt med en klass som diskuterar bloggar. Jag lägger en tipsfilm om att skriva blogg längst ner i inlägget.)

Här kommer några meningar om kvällsrutiner:

 • Jag går och lägger mig klockan elva.
 • Jag går alltid och lägger mig tidigt.
 • Jag jag alltid och lägger mig sent.
 • Jag tittar på tv innan jag somnar.
 • Jag läser en stund innan jag somnar.
 • Jag äter lite kvällsmat innan jag går och lägger mig.
 • Jag tar en kopp te på kvällen.
 • Jag lägger mina barn klockan åtta.
 • Jag läser för mina barn innan de somnar.
 • Jag fixar välling åt min yngsta dotter medan de äldre barnen tittar lite på tv.
 • Jag har alltid lätt för att somna.
 • Jag har svårt för att somna. J
 • Jag tar en insomningstablett innan jag går och lägger mig.

Skriv gärna andra exempel i en kommentar. Då var vi färdiga med en vanlig dag. Natten finns inte så mycket att berätta om. Om du inte jobbar natt förstås.

***

Själv tycker jag om att vara uppe sent men jag försöker lägga mig senast tolv om jag ska jobba dagen efter. Jag brukar alltid läsa lite innan jag somnar. Jag har en läsplatta så att jag kan läsa med ljuset släckt. Jag använder svart skärm och vit text på plattan. Då blir det mörkt och jag blir snabbt trött. Att läsa hjälper mig att skingra tankarna. Efter 5-10 minuters läsning brukar jag oftast somna snabbt.

***

Här är filmen om att blogga. Lägg gärna en länk i kommentarerna om du har en blogg:

Annons

2 kommentarer på “Vad gör du en vanlig dag #5 | Kvällsrutiner

 1. Jag brukar läsa dina inlägg och nyheter innan jag somnar. Jag har inte så lätt för att somna. Jag kanske är en nattmänniska. Det var värst när jag var väldigt ung. Då brukade jag lägga mig kl 3 på natten.

  Du skulle skriva ett inlägg om att läsa böcker på läsplatta. Jag undra om du har hjort det.

  -Masood A.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s