Vad gör du en vanlig dag #4 – kvällen

Vad gör du på kvällen?

Vissa människor jobbar på kvällen. De flesta är lediga. Jag skriver mest exempel som handlar om fritiden. Hitta några meningar som passar ditt liv:

 • Jag är bara hemma på kvällen.
 • Jag umgås med familjen.
 • Jag tittar på TV.
 • Jag tar det lugnt och kopplar av. (vilar / slappnar av / chillar)
 • Jag läser och skriver lite på kvällen.
 • Jag läser en bok.
 • Jag fixar hemma. Det är alltid mycket att göra.
 • Jag tittar på youtube eller en serie på Netflix.

Några exempel med brukar:

 • Jag brukar träna på kvällen.
 • Jag brukar träffa kompisar. Vi ses på något och café och pratar.
 • Jag brukar prata med min familj i hemlandet.

Några exempel med tiden först*.

 • På kvällen tar jag det bara lugnt.
 • På kvällen lagar jag mat till min familj.
 • På kvällen gör jag mina läxor.
 • På kvällen chattar jag med kompisar.
 • På kvällen brukar jag Skypea med mina kompisar som bor på olika platser i världen.

*Tidsuttrycket på kvällen kallas ett tidsadverbial på grammatiska. (Grammatiska är ett språk som språklärare pratar. Nästan ingen annan kan det språket 😉)

***

Vad gör jag själv på kvällen då? Jag försöker göra några egna grejer och sen hänga med min familj. Jag skulle gärna träffa vänner oftare men jag hinner inte så mycket. Så jag skriver ofta något på bloggen eller min instagram. Jag kanske svarar på några kommentarer på youtube eller i facebookgruppen Träna svenska. Ibland spelar jag in en film. Sen brukar jag göra något med min son. Ibland vill han bara prata. Men ofta spelar vi tv-spel eller något brädspel. Jag och min fru brukar prata om dagen och en massa andra saker som händer eller vi tänker på. Ibland följer vi någon serie tillsammans men nu var det tag sedan. Den senaste vi kollade på tillsammans var A Handmaids Tale.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s