Youtubern Hampus Hedström tar upp några ordspråk och talesätt

Några ordpsråk och talesätt med youtubern Hampus Hedström

Min son tycker att Hampus Hedström är rolig. I den här videon pratar han om några vanliga uttryck. Hampus tycker att uttrycken är konstiga. Han skämtar om det. Jag förklarar uttrycken här. Du kan lyssna på videon för att höra hur Hampus uttalar dem

Det kunde ha varit värre: Det är ett sätt att trösta sig själv. Situationen är dålig. Men det är inte så farligt. Situationen kunde vara mer dålig = värre.

Tänk positivt: Det betyder helt enkelt att du ska se det bra i en situation. Se möjligheter. Fokusera på det som är bra, inte på det som är dåligt.

Bättre sent än aldrig: Det är bättre att något blir färdigt efter lång tid än att det inte blir färdigt alls. Till exempel om din kompis säger: ”Det tog 5 år för mig att klara sfi”. Då kan du svara ”bättre sent än aldrig”. Det betyder att det var bra att du fick betyg. Tänk inte på att det tog lång tid.

Där slog du huvudet på spiken: Det betyder att du säger något som är 100 % sant. Om ni diskuterar en fråga och någon svarar mycket bra kan du säga så.

De här uttrycken är ganska vanliga. Många använder dem. Jag hoppas att ni förstår mina förklaringar.

Fråga om något är svårt!

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s