Premiär idag – Kvinnofolkhögskolan på Stadsteatern i Göteborg

Kvinnofolkhögskolans slutproduktion har premiär idag på Stadsteatern i Göteborg

Min fru Charlotta Grimfjord Cederblad har jobbat på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg under våren. Skolan har en skådespelarlinje och en regilinje. Min fru har hjälpt eleverna med deras slutproduktion. Slutproduktion betyder den föreställning man gör i slutet av en teaterutbildning. Det är lite som ett examensarbete.

Jag vet inte så mycket om pjäsen. Eleverna har skrivit egna texter och blandat med andra författares texter. De har jobbat med olika tekniker som clown och mask. Pjäsen handlar om staden och maktrelationer. Enligt min fru är den väldigt politisk. Den som vill kan läsa mer på föreställnignens facebookevent.

Eriksbergskranen 3
Bild från repetionerna

Just det. Föreställningen heter Eriksbergskranen kostar bara en krona. Det anspelar på den gamla lyftkranen i Göteborgs hamn som heter just Eriksbergskranen. Premiären är slutsåld men den som är i Göteborg kan se föreställningen tisdag den 28 maj och onsdag den 29 maj också.

 

Eriksbergskranen2
Bild från repetitionerna

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s