Läsecirkel och sjukhusclowner

Att läsa tillsammans

När folk läser en bok tillsammans och diskuterar den kallas det en läsecirkel. Jag testar att starta en sådan på facebook. Den polska författaren Olga Tokarczuk fick nobels litteraturpris i år. Jag tänkte läsa hennes bok Löparna. Om någon annan vill läsa och diskutera boken kan ni gå med i den här gruppen:

***

På vagnen träffade jag en gammal teaterkompis. Jag har gått en workshop i kontaktimprovisation för henne en gång. Hon har jobbat länge som sjukhusclown. Det innebär att man är clown på sjukhus för att föra in lite skratt och glädje i sjuka barns liv. Fin grej!

Annons

4 kommentarer på “Läsecirkel och sjukhusclowner

 1. ”sjukhusclown” 😀 vilket vackert ord! Ett vackert yrke också. Ord finns också i franskan, fast det är inte ett ord utan ett slags uttryck ”clown à l’hôpital”, skulle jag säga. Men i svenskan kan man bygga ett ord hur som helst.
  Kul att du startade en läsecirkel. I nuläget hinner jag läsa typ bara 15 sidor varje dag. Jag återkommer om 10 år haha.

  Gillad av 1 person

   1. ”Voyage de classe” funkar inte eftersom det skulle det betyda ”skolresa” (”classe” betyder också ”kurs” eller ”klassrum”) . Jag tror att översättningen skulle bara bli möjligt med en parafras här…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s