Mig veterligen…

Så vitt jag vet…

Vad jag vet…, Så långt jag vet

Olika uttryck när du tror att du vet men inte är säker. Det finns uttryck för att visa att du tror någonting och är ganska säker. Titta på de här exemplen:

 • Mig veterligen så har Cardi B aldrig spelat i Sverige.
 • Så vitt jag vet har Cardi B aldrig spelat i Sverige.
 • Vad jag vet så har Cardi B aldrig spelat i Sverige.
 • Så långt jag vet har Cardi B aldrig spelat i Sverige.

Jag vill visa att jag aldrig har sett, hört, läst eller fått information om att Cardi B har spelat i Sverige. Jag kan inte vara säker men tror att jag har rätt.

Mig veterligen låter lite gammaldags och högtidligt men du kan höra folk använda det. Jag använder det ibland. Jag skrev det här blogginlägget för att jag ville skriva ”mig veterligen….” i en kommentar i facebookgruppen Träna Svenska. Sen tänkte jag att folk nog inte vet vad det betyder. Jag skriver ofta inlägg på den här bloggen när jag hör eller tänker på något uttryck och funderar på om någon som lär sig svenska har hört det eller kanske behöver få det förklarat med exempel.

*** (svårare svenska) ***

Cardi B är en känd hihopartist från USA. Hon skulle spelat i Göteborg i somras men hon ställde in. Jag tror de flesta som är lite intresserade av populärkultur känner till henne i Sverige men risken är nog ganska stor att man missat henne om man kommer från en annan kultursfär ungefär som jag inte har koll på superstjärnor från arabvärlden. Därför tog jag henne som exempel.

Jag måste motvilligt medge att jag tycker den här låten och annat Cardi har gjort är ganska coolt. Jag är inte jätteförtjust i en massa bling och att rappa om hur mycket pengar en tjänar. Bloody shoes som hon rappar om syftar på något dyrt skomärke med röda sulor. Stilen kallas trap och är väldigt populär men jag tycker lätt det blir lite monotont. Men har man det så har man det och Cardi har något extra så jag får böja mig. Till kändisskvallret hör att Cardi kanske eller kanske inte är tillsammans med den lika kända Migosmedlemmen Offset. Gruppen Migos spelade i Göteborg för några år sedan men det var inte alls min grej, live i alla fall. Ärligt talat verkar även Cardi rätt tråkig live.

Vad tycker du om trap?

Annons

7 kommentarer på “Mig veterligen…

   1. ”lätt” är ett slangord i den kontexten och kan användas med olika verb, till exempel ”jag skulle lätt göra det” eller ”jag tror lätt att han kommer resa”. Det betyder ungefär att det är självklart, att det är något du tar för givet. Jag vet inte om jag hört det tillsammans med ”tycker” men det borde få samma betydelse där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s