Yrvaken

Nyss vaknat / Milt förvirrad

Yrvaken betyder att du precis var vaknat och känner dig lite snurrig i huvudet.

Yrvaken kan också var ett uttryck för att vara lite förvirrad. Det är som om en person precis har vaknat och inte vet var hen är. Ett exempel: ”Han verkar lite yrvaken”. Det är inget jag använder ofta men jag känner mig lite yrvaken idag 😁.

***

Ett annat uttryck för att känna sig förvirrad eller att du är snurrig av trötthet precis när du har vaknat är ”groggy”,t ex ”jag känner mig groggy”. Jag tror det kan användas i samband med att man har fått ett slag också. En boxare kan bli groggy av en träff i huvudet. Groggy låter som att du verkligen är trött och har svårt att komma igång. Om jag somnar på eftermiddagen en stund kan jag känna mig groggy efteråt. Det är aom att huvudet är litet svårstartat efter en lur på dagen. En lur betyder i det här sammanhanget att sova en kortare stund.

Annons

2 kommentarer på “Yrvaken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s