fredagskänsla

…-känsla

Ordet känsla kan sättas samman med många olika ord. Idag har jag fredagskänsla. Jag menar att det känns som det snart är helg. Jag är inte så motiverad att arbeta. Jag vill mest att dagen ska ta slut. Jag känner mig avslappnad. Jag ser fram emot helgen. Det är fredagskänsla för mig.

Om en dag eller något annat har en speciell känsla kan man ofta göra ett sådant här ord, till exempel: helgkänsla, semesterkänsla, måndagskänsla, vardagskänsla, partykänsla

***

-stämning

Ordet stämning fungerar på samma sätt. Du kan prata om måndagsstämning, feststämning, begravningsstämning…

Var lite uppmärksam och se om du hör eller ser det i något sammanhang.

Vilken känsla har du idag?

Annons

3 kommentarer på “fredagskänsla

  1. Just nu har jag inte fredagskänsla än, eftersom idag är den enda dagen jag ”jobbar” (skriver uppsatser om vaghetsmarkörer och diskurspartiklar i svenskan). Men snart kommer fredagskänslan. Några timmar kvar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s