Husdjur – Samtalsämnen

Prata om husdjur

Många har husdjur. Det kan vara katt, hund eller smådjur som hamster. Vissa har ödlor eller ormar. Eller fiskar. Min familj har tre marsvin.

De flesta tycker det är kul att prata om sina husdjur. De är lite som barn. Man kan fråga om vad de heter, hur gamla de är och kanske vad de äter. Sen kan man fråga om de har några speciella personliga drag. Det är ganska lätt att gnälla om husdjur också. Det är en massa jobb med dem och det kostar mycket att ta dem till veterinären.

Kolla av med klasskamrater och lärare eller jobbarkompisar. Har någon ett husdjur kan du försöka bygga ett litet samtal kring det. En av mina kollegor är stor kattälskare. Det tror jag många av våra deltagare missar och då missar de också chansen att prata svenska om en vardaglig grej.

Jag tror inte man ska underskatta chansen att prata om samma sak många gånger. Då hinner fraser och ord sätta sig.

***

Jag är inte speciellt förtjust i djur. Jag fattar att folk har nån slag känslomässig koppling till sina djur som är viktig för dem. Man fäster sig vid sina djur. Det finns absolut fina saker med att min son har marsvin, tar hand om dem och knyter an till dem.

Jag kan dock inte låta bli att känna att det är slösero med tid och pengar. Det känns lite absurdt att lägga en massa pengar på små djur. Och för egen del hadr jag hellre gjort nåt annat än sopa hö och bajs. Förhoppningsvis för det något gott med sig i det stora hela.

Har du husdjur?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s