Grammatikvecka på Instagram

Träna grammatik på stan

Det är ganska lätt att träna grammatik på stan. Reklam och skyltar är bra material. Kolla på former av verb. Ofta ser du imperativ som köp, hyr och liknande verb. Du kan se om ord är en-ord eller ett-ord på ord i bestämd form eller med hjälp av pluralformer. Du kan se hur prepositioner används eller hur adjektiv kompareras.

På min instagram kommer jag göra inlägg om grammatik jag ser i min vardag. Följ gärna mina stories där.

Många vill lära sig svenska snabbt. Att utnyttja spårvagnsresor och väntetid hos tandläkaren kan hjälpa dig att träna mer effektivt. Uppmärksamhet på detaljer i språket du lär dig är ett viktigt verktyg och vardagen ger dig en massa bra situationer att träna.

Om du inte bor i Sverige kan du hitta mycket annonser och annan reklam på nätet. Det funkat också bra.

Annons