Karantänblogg #3

Lektion i bil

Det roligaste idag var när mina kollegor Mikael och Maria åkte ut i bil och sände en lektion live på vår youtubekanal. Den som orkar lyssna och anteckna kan höra väldigt många idiomatiska uttryck när de pratar.

Jag höll en alfalive. Det känns som ett väldigt trevligt koncept. Jag hade också en livelektion om att använda hemsidan http://www.svenska.se.

Jag testar även att prata in svar på frågor jag får. Det blir en variation från skrivandet och ger fler möjlighet att lyssna på svaret och träna hörförståelse. Du hittar sådana inspelade frågor både på jobbets soundcloud och min privata (Svenska med Kalle förstås). Här är ett exempel:

Det går att göra rätt mycket hemifrån också med andra ord. Eller i en bil då. På kvällen tog en löptur med min granne. Det var skönt att komma ut och röra på mig. Jag fick till en riktigt god thaisoppa med kokosmjölk också.

Imorgon är planen att sända live med Maria när vi lagar mat tillsammans. Kolla in på kanalen ovan klockan 11.00 om du vill 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s