Vatten

H2O

Igår sände jag live på YouTube. Temat var vatten. Jag tyckte det gick bra. Vi berörde bland annat följande områden

  • Platser med vatten
  • Att resa på vatten
  • Dricka och liknande uttryck
  • Regn och att bli blöt
  • Uttryck med vatten

Det var ett roligt sätt att hitta många ord på en begränsad tid. Jag fick många förslag från tittarna också. Roligt och ska abolut testas igen. Det kanske blir tema eld nästa gång.

Vattenminnen

När jag var tonåring hade vi en stuga i Värmland. Vi kallade stugan för Åsen. Den låg på en ås. Det fanns inte rinnande vatten i stugan. Dricksvatten hämtade vi hos en bonde som bodde på andra sidan en stor kohage. Vatten till disk och liknande hämtade vi i sjön. Sjön låg nedanför en brant backe och jag kan fortfarande minnas värken i armarna när vi bar vatten i 10-litershinkar upp för den där backen.

I sjön badade vi också förstås. Min pappa och min farfar byggde en stadig träbrygga och det fanns även en klippa att hoppa ifrån. Vi badade långt in på vintern innan isen lade sig. Det var svinkallt att hoppa i men skönt efteråt.

Sjön vi bodde vid anslöt till andra sjöar. Vi kunde starta långa paddelresor från sjön utan att behöva lyfta och rulla på kärra direkt. Flera gånger kom vi hem från paddelresor på natten. Jag minns hur vi satt och tittade på den mörka strandkonturen i kanoten. Det fanns ett hus med ett lysande fönster som visade att vi närmade oss. Till slut var en av de mörka klipporna början på vår vik.

I viken fanns en ö där en storlom brukade häcka. Sent på kvällarna hörde vi storlommens sagolika rop från sjön.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s