Bokhyllan

Jag missade att blogga i fredags så det får bli ett inlägg idag istället.

Bokhyllan i ett hem är en intressant plats. Vad hittar man där? I lägenheten jag växte upp fanns massa böcker. Längs en vägg i vardagsrummet stod många böcker. Min mamma har berättat att jag som barn brukade riva ut alla böckerna ur hyllorna längst nere vid golvet. Kanske grundlades kärleken till läsning då.

Jag önskar att vi hade plats för fler bokhyllor hemma hos mig. Vi har tre längs en vägg. Vi har ganska många böcker i källaren. Jag har i alla fall sorterat mina poesiböcker i mittenhyllan. Det är de böckerna jag oftast plockar ut och bläddrar i. Romaner läser man en gång. Sen står de oftast kvar i hyllan.

Annat man hittar i hyllan är min frus serieböcker. Hon tycker framförallt om svenska serietecknare men annat också. Jag har en liten samling med Toni Morrisons romaner som jag ska komplettera så småningom.

Vilka böcker hittar man hemma hos dig?

Annons

6 kommentarer på “Bokhyllan

 1. Jag har böcker hit och dit men inte så många som andra eller som före. Jag avhåller mig från att köpa böcker för att flera år sen jag köpt för många. Ett hälfte av dem från den tid sitter i kartonger i ett låsbart skåp. Skåpet är fullt till taket med kartonger av böcker.

  Gillad av 1 person

 2. Hos mig hittar man många böcker.
  Poesiböcker, kokböcker, konstböcker, romaner och två Fredrik Backman romaner på tyska och på svenska: En man som heter Ove och Britt-Marie var här.
  Och en handbok på svenska: Lär dig leva – mindre stress – mer närvaro.
  Det är roligt att läsa på svenska hur man kan stänga av 😜
  Ibland plockar jag ut den och bläddrar i.

  Gillad av 1 person

   1. Det finns bra idėr och bra ord att lärar mig, t ex:
    „du skapar dig själv genom dina tankar.
    Dina tankar påverkar dina känslor, hur du reagera och agera.
    Allt du gör och säger beror på hur du tänker.“

    Jag hoppas du har bra tankar idag 😜

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s