Tomhet

Vi har varit hemma och varit borta, känt oss hemma och som främlingar. Det här är befolkade platser med scenografi och rekvisita. (befolkade = människor bor där, scenografi = den miljö man bygger upp på en scen på teatern, rekvisita = de saker man använder på scen när man spelar en teaterpjäs).

Det är dags att titta på en annan kontrast, nämligen tomheten. Tom är motsatsen till full. Om jag dricker allt vattnet i ett glas blir glaset tomt. Om mitt kylskåp är tomt måste jag gå och handla. När alla i familjen har gått till jobbet och skolan är lägenheten tom.

Världen är full av tomhet (substantivet bildat av adjektivet). Vi får se vad vi hittar under veckan som kommer, kanske väldigt lite. Ser du något som är tomt just nu?

Annons

6 kommentarer på “Tomhet

 1. Min ökning är tom om man kan säger sådan. Jag orkar inte att klättra upp steget igen. Men det måste jag göra. Om inte idag då imorgon. Jag har ingen kraft kvar för det.

  Gilla

 2. Ett vanlig example om ttomht: Om tvättstugan är tomt jag vill tvätta kläder nu, eftersom jag har inte bokat tidigt.
  Jag hopes att rätta mig.
  Ha en bra day.
  Läsaren i B.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s