Ett tomrum inombords

När vi saknar något känslomässigt eller har ett psykologiskt behov så kan vi prata om ett tomrum inombords. Man kan också säga ett hål inombords. Det kan vara att man saknar kärlek, trygghet eller självkänsla. Det är vanligt att använda det när man talar om destruktiva beteenden, till exempel missbruk. Det finns ett hål ”i själen” som måste fyllas med något annat. Ibland blir det där andra alkohol eller en drog.

Ett ord som uttrycker ungefär samma sak är brist. Brist kan användas om samhället när vi pratar om bostadsbrist (det saknas bostäder) eller arbetsbrist (det saknas arbete). Vi använder det också om psykologiska behov: brist på kärlek, brist på trygghet, brist på självförtroende. I dessa dagar av isolering, distans och karantän upplever nog många brist på socialt umgänge.

Det blir dagens fråga. Hur håller ni kontakt med familj och vänner under pandemin?

Annons

3 kommentarer på “Ett tomrum inombords

  1. Jag var ganska dålig att hålla kontakt med familj och vänner även förre pandemin… särskilt nu, jag har inte så mycket att prata om eftersom det händer ingenting, och jag tycker inte om att minnas om händelser från det förflutna – någonting som kanske min mamma skulle gilla. Jag hoppas att Julen kommer att ge mig en impuls att nå ut till mina vänner och familj.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s