Lämnar ett tomrum

När en person dör / går bort / avlider säger man ofta att hen lämnar ett tomrum efter sig. Det är ett sätt att säga att den personen har varit speciell och kommer att saknas.

Det är ganska vanligt att läsa om kändisar och personer som på något sätt har utmärkt sig. Deras arbete eller engagemang har varit viktigt och det finns inte någon som kan ta över deras roll till 100 %. Det är ofta undertexten till uttrycket att någon lämnar ett tomrum efter sig.

Passa på att notera frasen lämna något efter sig. Det kan vara vad som helst. Hon lämnar ett blomstrsnde företag efter sig. Han lämnar en organisation i ruiner efter sig. Det betyder alltså inte att personen måste ha dött utan det kan till exempel vara en chef eller ledare som lämnar sitt uppdrag med ett visst resultat som kan vara positivt eller negativt.

Kommer du att tänka på någon person som du saknar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s