Att inte leva i nuet

Många här berättade igår att de har inre dialoger. Ni går igenom saker som redan har hänt i fantasin. Ni förbereder er för samtal i framtiden genom inre dialoger.

Människan bearbetar alltid sina erfarenheter och förbereder oss för nya situationer. Fantasin är kanske en av de viktigaste sakerna vi har för att överleva.

Kanske ser du en film spelas upp i din fantasi. Du ser en situation för ditt inre öga. En bild etsar sig fast på din nöthinna. Du återupplever en situation gång på gång. Du föreställer dig en situation i framtiden.

Denna vår fantastiska fantasi kan vi också utnyttja för vår språkträning. Lyssna till ekot av nya ord du hörde igår. Upplev på nytt situationer där du talade svenska på din fantasis biograf. Använd din föreställningsförmåga för att förbereda dig på kommande samtal och tillfällen att kommunicera.

Vad ser du för din inre blick just nu?

Annons

3 kommentarer på “Att inte leva i nuet

  1. Just nu tänker jag att imorgon vi ska pynta julgranen, och det är spännande eftersom det händer inte så mycket på sistone, med pandemin…
    Nu, med frivilligt lockdown och vinter mörkret är lätt att önska bli annanstans, och jag tänker på en mycket vacker ros trädgård i Rom som heter Roseto Comunale.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s