Golv och poesi

Idag ska jag hjälpa en kompis med att lägga ett golv. Hon ska fixa sitt arbetsrum hemma. Covid-19. Distansarbete. Jag ska nog framförallt vara sällskap. Jag är inte speciellt praktisk.

2021 ska jag fokusera på poesi. Kanske någon redan har sett det på min Facebook eller Instagram. Välkommen att läsa något med mig. Du kan se mitt lässchema här: https://docs.google.com/document/d/1E_RUjRkJnRQXTUN1EA1DBc4E-_GJCbj4G0kutRnDwrg/edit?usp=drivesdk

Jag uppdaterar det efter hand. Du hittar länkar till artiklar och filmer också.

Mitt primära mål är att få en läst erfarenhet av poesi på svenska från 1900-talets början och fram till idag. På universitetet läser man en dikt här, en dikt där. Antologier. Urval. Jag vill få en mer fyllig upplevelse av svenskspråkig poesi.

Mitt sekundära mål är att bli bättre på att läsa poesi och på att läsa i allmänhet. Det är en övningsfråga.

Som sagt. Läs gärna något med mig om du ser något intressant i schemat. Finns det intresse kanske jag gör någon live eller ett samtal om poesi under året.

Har du någon bok du extra gärna vill läsa under året?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s