Så kom vintern

Igår började snön falla. När jag tittar ut genom fönstret idag ser jag ett vinterlandskap. Mysigt men lite opraktiskt. Jag orkar inte sätta dubbdäck på cykeln. Snön är säkert borta snart igen. Men jag vågar inte cykla med vanliga däck i snön.

Det kommer säkert vara mer folk än vanligt i kollektivtrafiken så jag ska testa att gå till jobbet. Det tar ungefär 1,5 timme men jag är inte riktigt säker. Sen får jag se om jag orkar gå tillbaka också

Idag kommer eleverna tillbaka till skolan. Vi ska ta emot dem i smågrupper. Det blir en blandning av gamla och nya elever. Det är alltid lite spännande att se hur grupperna kommer att fungera. Varje grupp har sin egen dynamik.

Mitt projekt att läsa poesi 2021 har kommit igång bra. Den här veckan fokuserar jag på en diktsamling som heter Mott av författaren Jörgen Lind. Jag har läst igenom boken två gånger men tematiken är ganska vag. Jag har inte hittat en tolkning som håller för hela boken. Det är i alla fall en väldigt fin ton i dikterna. Jag får ganska lätt en känsla av en röst och ett tempo trots att jag bara läser tyst. Jag kanske återkommer om Mott om jag hittar något mer tydligt att säga om diktsamlingen.

Snart dags att ge sig ut i snön! Är det vinter där du bor?

Annons

7 kommentarer på “Så kom vintern

 1. Kalle, jag lär mig svenska nyligen, så jag kommer att göra misstag. (Här ler jag.) Gillar att läsa dina artiklar. Vi har svåra frost i Sibirien. Idag gick vi ut för promenad. Efter en timme var vi så kalla att vi var tvungna att gå till affären för att värma upp.

  Gilla

 2. Snön har täckt hela marken och träden utanför fönstret. Jobbar hemifrån. Jag skulle nog skriva som vanligt fast sedan februari i fjol. Då och då kastar jag meningsfulla blickar mot grenar som böjer sig av snön för att låta ögonen vila. Snöns vithet verkar dock vara mer peppande änn allt det gröna som brukar slå ut på våren när naturen vaknar till liv.

  Gillad av 1 person

 3. Javisst!
  Det är vinter i Hamburg.
  Jag vaknade och när jag tittade ut genom fönstret
  såg jag ett vinterlandskap!
  Jag började att sjunga: nej se det snöar …
  Nu blir det vinter som vi har önskat, hurra!

  Gillad av 2 personer

 4. Vad fint du skriver, Kalle. Så kom vintern, så eleverna ska komma, så kommer en känsla med boken Mott… dina ord har en mycket vacker transparens.

  Jag är så glad att vara med i läsapoesi projektet med dig. Gillar mycket boken Mott, mycket – även då, precis som du, kan inte förklara mer tydligen värför. Ska försöka och återkommer.

  Att gå till jobbet blev min nya rutin. Det tar 1,5 timmar också för mig. Men ofta åker jag tillbaka med t-banan halvvägs…ta en station som har mindre personer…

  Hälsar dina lyckliga eleverna!

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s