Kalla fingrar

Jag kan skriva på mobilen och gå samtidigt. Men det är kallt i Göteborg. Det regnar och blåser. I måndags låg snön kvar. Mina fingrar blir kalla. Kylan sätter sig i fingrarna. Det är svårt att värma upp dem igen.

Jag tror att det människor är ganska olika. Vissa blir väldigt lätt kalla om händer och fötter. Andra är mer motståndskraftiga mot kyla. Man brukar säga att det handlar om bra respektive dålig cirkulation.

***

Jag kommer att tänka på en dikt av den finlandssvenske författaren Claes Andersson som gick bort för 2 år sedan. Mamma hade en diktsamling med honom och jag minns inte om hon till och med kände honom lite grann när hon bodde i Finland. I alla fall engagerade han sig i socialt arbete när han var yngre. I mammas bok fanns en väldigt fin dikt om två hemlösa personer som värmer varandras händer när de ska sova ute i kylan. På min cykelväg till jobbet finns en busskur där jag både på väg till jobbet och även på hemvägen ser en ensam man sitta med tjocka kläder, en påse tobak bredvid sig på bänken och en pipa i munnen. Han bor inte där men verkar tillbringa dagarna där. Jag undrar hur han håller händerna varma hela dagen.

Har du lätt för att frysa?

Annons

6 kommentarer på “Kalla fingrar

 1. Det kan vara lite konstigt men mina händer är alltid varma men min näsa och fötter blir lätt kalla. Förstås bär jag handskar- man bör ha de för att ta hand om sin hud

  Gillad av 1 person

 2. Godmorgon!

  Ja,det är sant, vi människor är olika på allting. Några håller sig varma händerna och fötterna. Till exempel min dotter och jag vi har olika respektive. Hon fryser alltid i händerna och fötterna, det är jobbigt för henne men jag är tvärtom. Hon håller på mina händer. så jag använder inte vantar. Jag tycker väl om vinter.

  Läsaren på bussen
  Ha en bra dag

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s