Intervju med Anders på YouTube idag

Planen är att fortsätta med intervjuerna på YouTube. Idag är årets första. Jag ska prata med min granne Anders om hans liv, speciellt med fokus på studier och utbildning. Han håller på att ta ett nytt steg i livet och därför kan det vara intressant att prata om utbildning och karriär.

Anders och jag har lärt känna varandra genom att vi springer tillsammans. Vi brukar ta en runda på torsdagar när båda kan. Jag hälsar på alla min grannar, nästan i alla fall, och det är trevlig stämning i vår trappuppgång och på vår gård men man lär inte alltid känna folk närmre. Eller jag gör inte det. Anders är väldigt öppen och social så han känner många och pratar med alla. Det var han som föreslog att vi skulle springa (såklart). Jag är mer socialt försiktig än han.

***

Intervjuerna på YouTube är en av mina favoritsaker under paraplyet Svenska med Kalle. Det är så roligt att få fokusera på en person och ett ämne under en dryg timme. Intervjuandet är en konst som jag tycker är rolig att öva mig på. Det gäller att lyssna på det personen och det personen inte säger och kanske ännu mer att vara uppmärksam på var det kan finnas en intressant berättelse eller en spännande tanke som man kan locka fram med en vältajmad fråga. Där tycker jag finliret (= arbete med detaljer) ligger i intervjuandet, att locka fram det mest intressanta hos personen man intervjuar.

När får du chansen att lyssna uppmärksamt på en annan människa i lugn och ro?

Annons

2 kommentarer på “Intervju med Anders på YouTube idag

  1. Härligt! Jag kommer att bli där och lyssnar. Gillar mycket intervjuerna du gör i din kanal – så vackert att se flödet.
    Att observera, lyssna och prata med människor är mitt favorit hobby.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s