Teflonminne

På tisdagar har jag öppning på jobbet. Jag ska vara där senast 8. Jag glömde det senast och kom senare. Pinsamt. Och irriterande att min fd chef Johan får anledning att reta mig. Han har själv lätt för att glömma så han tycker det är skönt när andra gör misstag.

Ett uttryck för att vara mycket glömsk är teflonmine. Teflon är materialet i såna där stekpannor som inte bränner vid (non-sticky ellet vad heter det på engelska?). Jag har tedlonminne säger man när man har svårt att minnas fakta som årtal, platser, namn på saker etc. Jag skulle inte använda det om att jag glömmer öppningen på jobbet.

Har du bra minne? Har du lättare att minnas vissa saker?

Annons

9 kommentarer på “Teflonminne

 1. Jag kan minnas någonting om jag skriver det på en minneslapp. Om jag inte gör det ska jag glömma det. Jag tycker att det är alltid bättre att göra ngt anteckningar så man är säker att glömmer ingenting

  Gillad av 1 person

 2. Jag tycker att det väldigt intressant att komma ihåg små saker folk säger, kanske om deras familjer eller deras favorit mat. På så sätt nästa gång vi möts, jag kan fråga om familjen eller bjuda på grekisk mat till exempel.

  Jag är ganska bra på att minna olika namn jag hör på TVn eller radion, men inte i verkliga livet när man bara hör förnamnet. Kanske eftersom ner man hör både förnamn och efternamn det är mer minnesvärd.

  Men jag har problem med är att komma ihåg saker jag har gjort när jag var barn eller yngre vuxen. Allt är väldigt dimmig i mitt huvud och det skulle bli väldigt tufft att svara vilken är min första minne som barn.

  Gillad av 1 person

 3. Teflonminne! Hittade ett ord som förklarar hur jag ofta känner.
  En gång hade jag möte med min koordinator kl 08h och helt glömde det. Jag glömde så mycket glömt så att när jag var på väg till jobbet från t-banan och träffade honom på gatan, sa jag: ”vad fint att se dig idag här i Gamla Stan!” – han jobbar i en annan skola från samma skolskedja. Jag behövde 1 minut för att ta minne och säga: ”Fööörlåååt! Du är här i Gamla Stan för att träffa mig! Och jag är 30 minuter senare! Förlåååt!” Pinsamt!
  Hoppas att du ska må bra efter den misstag.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s