Gå längs minnenas allé

En allé är en väg kantad av träd på båda sidor. Minnenas allé är kantad av minnen. Du kan röra dig i ett faktiskt landskap eller rum som väcker dina minnen till liv. I ditt inre finns också alléer som leder till det förflutna. Du följer minnena till platser du sett, känslor du har känt, människor du har mött.

Minnen är en central del av vår berättelse om oss själva, ”det stoff som identiteter vävas av” för att parafrasera Shakespeare.

Berätta om ett viktigt eller roligt minne!

Jag minns när jag blev vegetarian när jag flyttade hemifrån. Jag hade en idé att råkost var väldigt nyttigt så jag lassade upp gigantiska tallrikar med råa grönsaker, groddar och rotfrukter. Det blev ingen långvarig kosthållning 😁

4 kommentarer på “Gå längs minnenas allé

  1. Den roligaste jag kan komma på är när jag mött min man.

    Det var för flera år sedan, när jag flyttade från Rumänien till Gibraltar eftersom jag fick ett nytt jobb dit. En dag jag snackade med en kompis på trappan framför kontoret, och plötsligt en av hennes vänner gick upp för trappan. Han började säga att han har varit till läkaren eftersom han hade ont i magen från matförgiftning. Han nyligen var i Marocko och har ätit mat som har suttit i solen och kanske var lite smutsig. Han sa att toaletten var sin bästa vän och att han åt bara kokt ris. Jag tyckte det var roligt eftersom han var väldigt försiktigt och han var den enda från sin sällskap som blev sjuk.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s