Bleknande minnen

Minnen kan blekna (minnet är bleknat) Tänk dig ett gammalt foto där bilden nästan försvunnit. Vi kan bara gissa vad den visar. Så kan minnen vara.

Jag minns när jag flyttade till Gävle. Tågresan upp har jag glömt helt men jag minns när jag kom fram och steg av tåget. Eller jag minns nästan. Jag minns att det var ganska kallt och kväll. Och jag minns en stark doft av kaffe i luften från kafferosteriet. En en känsla av förväntan.

Sen kan vi minnas saker som det var igår också:

Annons

4 kommentarer på “Bleknande minnen

  1. Även på ryska finns det ett sådant uttryck; minnena bleknar, det vill säga minnen blir otydliga, bleka. Dessutom är ordet blekna skrivet på ryska блекнуть, uttalas mycket liknande på svenska. Jag är aldrig trött på att bli förvånad över likheten med så olika språk. Låten är väldigt vacker. Tack.

    Gillad av 1 person

  2. Fascinerande att tänka på den bleknande minnen! Vackert vackert. På portugisiska säger vi att vi ”tappar minne” men att veta minen kan blekna på svenska är så himla fint. Tack för Minns det som igår…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s