Att tolka fritt

På bilden ser vi en röd husvägg. Den är inte riktigt färdigmålad. Längst ner är lite grönt gräs. Jag får en känsla av sommar. En solbelyst husvägg på landet. Det ser ut som väggen är målad med falu rödfärg, en röd färg man ofta använde på hus förr i tiden. Nostalgi. Vårt sommarhus när jag barn var målat med sådan färg.

På väggen finns ett vitt stycke plast med ett hjärta. Det är slarvigt ditsatt. Det faller nästan av. Jag får en känsla av något tillfälligt. Något håller på att falla sönder. Färgen håller på att flagna av. Kanske började någon måla väggen men var tvungen att sluta mitt i. Plastbiten med hjärtat klistrades upp i all hast.

För mig blir det en berättelse om förgänglighet. Barndomens minnen från lantliga idyller är slarvigt målade, de varma känslorna sitter löst. Kärleken som en gång fanns flagnar av. Allt faller i glömska.

Jag tolkar fritt utifrån personliga minnen och vilka minnen bilden ger mig. Du kanske får andra känslor och associationer. Konst kan vara en lek där vi inte behöver ha rätt. Vi kan dela med oss av våra tolkningar och låta olika perspektiv berika varandra.

Hur tolkar du bilden?

Tavlan hänger på galleriet Tredje våningen i Göteborg. Konstnären heter Tea Eklund Berglöw.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s