En konsert med Mariam

Jag var på konsert igår, den första sedan pandemin började. Mariam Wallentin från Göteborg och fyra andra sångare uppträdde. Det var en blandning av föreställning och konsert. Musiken upphörde aldrig och sången blandades med koreografiska element.

Mariam har varit aktiv i Göteborg länge. Hon är medlem i duon Wildbirds & Peacedrums, har soloprojektet Mariam The Beliver och är även med i Fire! Orchestra. Det här var första gången jag såg henne live dock.

Det här var en lyxig sångupplevelse. Fem olika röster med olika skolning och karaktär som sjön solo, i duetter och alla samtidigt. Bandet var också väldigt tajt och mångsidigt. Det var en trummis och två på klaviatur. Jazzigt, drömskt, elektroniskt, svängigt och ibland bara skir vacker nostalgi. Sångarna levererade på hög nivå och särskilt Mariam har en stark och karaktäristisk röst. Det var hon som skrivit musiken utgår jag ifrån.

Min enda invändning var att det blev lite väl långsamt och pretentiöst ibland. De hade gärna fått lägga in fler humoristiska eller uppsluppna inslag för att variera den allvarliga stämningen. Men som helhet var det en suggestiv musikalisk upplevelse.

När var du på konsert senast?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s